Vacature Manager Back Office

Als Manager Back Office geef je leiding aan een team van 12 professionals. De afdeling is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling werkt intensief samen met Treasury, Public Finance (Front- Office) en Finance & Control. De manager maakt onderdeel uit van het Management Team van de bank en rapporteert aan de CFO. Daarnaast is de Manager Back Office de ketenregisseur binnen het kredietverleningsproces van de bank. Hiertoe overziet de manager het geheel van processen, bewaakt de kwaliteit en stuurt op continu verbeteringen. De Manager Back Office heeft een leidende rol in bankbrede projecten ter versterking van de kredietverleningsketen en werkt nauw samen met de projectmanager en business change manager.

De afdeling back office bestaat uit Operation Officers, Fixed-income & Derivatives Officers en Informatieanalisten. - De Operations Officers dragen zorg voor de contractafhandeling van lange geldleningen en het betalingsverkeer. - De Fixed-income& Derivatives Officers richten zich op het beheer van de funding en derivatentransacties.

De Informatieanalisten zijn verantwoordelijk in samenwerking met IT voor de functionele ontwikkeling van systemen. De afdeling is tevens verantwoordelijkheden voor het beheer onderpand bij DNB, de AML monitoring van het betalingsverkeer, het verzorgen van de vereisten inzake DGS en de compliance van het betalingsverkeer.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaaratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans (ca. € 100 miljard) staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 80 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.

Wat vragen we:

  • Je hebt een academisch werk en denk niveau;
  • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring, minimaal 7 jaar;
  • Je hebt goede kennis van en ervaring met betalingsverkeer, derivaten en relevante
  • regelgeving;
  • Je ben in staat een procesketen te overzien, te verbeteren en te controleren;
  • Je bent je bewust van risico’s en leeft de vereiste key-controls van de processen na;
  • Je bent analytisch sterk en resultaat gericht;
  • Je weet teams te motiveren en te bouwen;
  • Je hebt affiniteit met compliance;
  • Je beheerst Nederlands en Engels.

Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Boor, Hoofd Back Office a.i. via jan.boor@nwbbank.com of telefonisch 06-29 225 480. Je motivatiebrief met C.V. ontvangen we graag op solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jan Boor
Hoofd Back Office a.i.
06-29 225 480
Stuur mij een mail