NWB Bank zoekt hands-on, resultaatgerichte Senior Backoffice Officer

Als Senior Backoffice Officer overzie je en coördineer je de administratie van geldleningen, het betalingsverkeer en de lening- en derivatentransacties. Verder heb je aandacht voor compliance van het betalingsverkeer en coördineer je de AML monitoring van het betalingsverkeer. Daarnaast stem je het onderpand af met DNB, inclusief het naleven van relevante regelgeving. Je behandelt de vereisten inzake DGS en begeleidt de audit ervan.
 
Samen met je team weet je om te gaan met dagelijkse deadlines. Je bent je bewust van risico’s en het naleven van vereiste key-controls. Je bent gedisciplineerd en werkt gestructureerd. Met deze basis bouw je verder aan het team en de processen. Kennis van /ervaring met verschillende treasury instrumenten en het betalingsverkeer dat hiermee samenhangt is essentieel. Als Senior Backoffice Officer doorgrond je alle processen en afhankelijkheden en ben je geïnteresseerd in IT. Je hebt affiniteit met regelgeving en ervaring met het inrichten en opstellen van control documenten. Je hebt een hands-on mentaliteit als het gaat om bijv. het accorderen van contracten en betaal batches e.d.
 
De afdeling bestaat uit ca.12 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling heeft als ambitie om verder de keten van processen te digitaliseren. De afdeling werkt intensief samen met Treasury, Public Finance (Front-Office) en Finance & Control, IT en Compliance.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 75 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele, open en prettige werksfeer waar met regelmaat sociale activiteiten worden georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent met een behoorlijke dosis overtuigingskracht. Je belangstelling voor en affiniteit met de Nederlandse publieke sector sluit goed aan bij onze organisatie. Daarnaast past je verbindende aanpak en je positief kritische houding prima bij onze manier van werken; teamspirit is jou op het lijf geschreven. Verder heb je integriteit hoog in het vaandel staan en pak je uitdagingen met beide handen aan.
 
Wat vragen we?
  • Je hebt een academisch werk en denk niveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Kennis van treasury producten, betalingsverkeer en van relevante regelgeving;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je hebt goede communicatieve en coördinerende vaardigheden (Nederlandse en Engelse taal);
  • Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk en pro-actief;
  • Een stevige persoonlijkheid.
 
Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Boor, Hoofd Backoffice a.i. via jan.boor@nwbbank.com of telefonisch 06-29 225 480. Je motivatiebrief met C.V. ontvangen we graag op solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.
 
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jan Boor
Hoofd Back Office a.i.
06-29 225 480
Stuur mij een mail