Roll-over lening (evt. met variabele hoofdsom) met Cap

De geldnemer heeft de mogelijkheid om bij een roll-over lening een renteplafond voor een bepaalde looptijd te af te spreken. Deze looptijd kan korter zijn dan de looptijd van de leningsovereenkomst.

Deze afspraak geeft de geldnemer de zekerheid dat op herzieningsmoment van de rente nooit meer betaald hoeft te worden dan dit plafond. Indien de rente (inclusief opslag) namelijk boven het renteplafond ligt, dan zal voor die renteperiode de plafondrente betaald dienen te worden. De geldnemer dient voor deze verzekering een premie te betalen. Betaling van deze premie geschiedt vooruit, in principe binnen een aantal dagen na transactiedatum. Indien er sprake is van een vaste hoofdsom kan hiervan afgeweken worden. Verwerking van de premie in de opslag is dan ook een mogelijkheid. De hoogte van de premie is onder meer afhankelijk van het niveau en de looptijd van het renteplafond. De premie is hoger naarmate het plafond lager is en de looptijd langer.

NWB Portal

Via NWB Portal kunnen klanten op elk moment hun leningportefeuille en actuele markttarieven inzien. Klik hieronder om in te loggen.