NWB Bank zoekt senior compliance officer met bancaire ervaring

Als compliance officer ben je verantwoordelijk voor het volgen van voor de bank relevante wet- en regelgeving en de vertaling daarvan naar de organisatie. Je focus ligt daarbij op het gebied van gedrag en integriteit (CDD, transactiemonitoring, marktmisbruik, conflicts of interest). Je signaleert pro-actief relevante ontwikkelingen (kansen, risico’s en oplossingen) en adviseert hierover. Je begeleidt en daagt de business uit bij de uitvoering van de SIRA. Daarnaast draag je bij aan het opstellen, beheren en uitdragen van het compliance beleid (o.a. door trainingen en het creëren van awareness) en de monitoring op de naleving. Je rapporteert onafhankelijk over de compliance risico’s en eventuele incidenten en onderhoudt contacten met de toezichthouder.

De compliance unit is rechtstreeks onder de directie gepositioneerd en werkt nauw samen met operational risk management (orm), onder meer op het gebied van risk control self assessments, rapportages en monitoring. De unit houdt zich bezig met compliance risk management in brede zin, dat wil zeggen zowel op het gebied van integriteits-regelgeving, toezicht regelgeving als andere voor de bank relevante regelgeving. Vanwege de toegenomen scope van de compliance activiteiten van de NWB Bank wordt deze unit uitgebreid.

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Door met haar klanten mee te denken en hun financieringslasten laag te houden, draagt de bank bij aan een betaalbare verduurzaming van Nederland. De bank financiert met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Ook is de bank actief in de financiering van duurzame energie en publiek-private samenwerking. Door het efficiënt bundelen van de financieringsbehoefte van haar klanten trekt de bank, met behulp van haar AAA/Aaa-ratings, op een goedkope en duurzame manier geld aan op de internationale kapitaalmarkt. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie waar integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan.

Je past in deze functie omdat je analytisch sterk bent en in staat relevante ontwikkelingen te signaleren, de gevolgen voor de organisatie in kaart te brengen en vervolgens in praktisch zin te vertalen naar de organisatie. Je houdt overzicht en communiceert helder en met overtuiging. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van gedrag-, integriteit- en financieel toezicht.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

De kandidaat die we zoeken:

  • heeft academisch denk- en werkniveau;
  • heeft een stevige persoonlijkheid;
  • is onderzoekend, onafhankelijk en integer;
  • is kritisch en heeft overtuigingskracht;
  • is oplossingsgericht, kan hoofd- en bijzaken onderscheiden;
  • is in staat inzicht te verkrijgen in de organisatie, producten, processen en omgeving; kan een brug slaan tussen theorie en praktijk;
  • beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • heeft bewezen relevante bancaire ervaring.

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met Marian Bauman, hr manager (tel. 070 416 62 66) of richt je sollicitatie aan hr@nwbbank.com.