NWB Bank zoekt allround hr professional

Als hr professional draag je zorg voor de ontwikkeling en uitvoering van het hr beleid van de NWB Bank en draag je mede zorg voor een goede verwerking van de hr processen binnen de bank en de hr afdeling. In deze brede functie adviseer je over hr onderwerpen en begeleid je leidinggevenden en medewerkers. Je ontwikkelt instrumenten die de organisatie en medewerkers ondersteunen in het uitdragen van haar cultuur en ontwikkeling. Ook heb je een belangrijk aandeel in de communicatie met de medezeggenschap en neem je deel aan verschillende werkgroepen binnen de bank zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en AVG. Met jouw enthousiaste en pragmatische insteek pak je daarnaast andere werkzaamheden binnen onze compacte organisatie met beide handen aan en handelt deze snel af. Zo draag je bij aan het wervings-, selectie- en screeningsproces binnen de bank en vind je het leuk om mee te denken over de verdere ontwikkeling van het personeelsinformatiesysteem.

Je hebt – samen met de HR manager - een initiërende rol bij bovenstaande onderwerpen, waarbij je zowel inhoudelijk als procesmatig het voortouw neemt. Je vormt een gefundeerde mening en weet dit overtuigend uit te dragen.

De afdeling hr en facility management bestaat uit 6 personen. De afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het hr beleid van de NWB Bank. Mede door de groei van de organisatie worden onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, diversiteit en strategische personeelsplanning steviger op de kaart gezet. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor facility management, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je onafhankelijk, doortastend en samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht. Je vindt het daarnaast ook leuk om bezig te zijn met operationele taken en de administratieve processen goed op orde te hebben.

We vragen:

  • Academisch werk- en denkniveau of een afgeronde HBO opleiding in de richting van human resources management (HRM) met 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
  • Up to date kennis van wet- en regelgeving;
  • Je bent proactief, initiërend, creatief en signaleert relevante interne en externe ontwikkelingen;
  • In staat (inhoudelijke) onderwerpen snel eigen te maken en een mening over te vormen;
  • Je werkt zelfstandig, accuraat en gestructureerd;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
  • Cijfermatig inzicht;
  • Goede kennis van Microsoft Office;

Spreekt deze brede hr rol en de ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief je aan? Richt dan je motivatiebrief met C.V. aan hr@nwbbank.com.