De inschrijving van innovaties voor de Waterinnovatieprijs 2019 is geopend! Het indienen van innovatieve ideeën en nieuwe technieken kan tot 7 oktober via waterinnovatieprijs.nl. De Nederlandse Waterschapsbank reikt samen met de Unie van Waterschappen jaarlijks de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’, ‘Voldoende water’ en ‘Digitale transformatie’. Ook is er dit jaar een nieuwe aanmoedigingsprijs: de Dromenvanger, voor frisse, vernieuwende ideeën die nog niet in ontwikkeling zijn.

Van 2 september tot 7 oktober kunnen innovatieve projecten worden ingediend via waterinnovatieprijs.nl. De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden door een deskundige jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, beoordeeld op hun innovatieve, duurzame karakter en haalbaarheid als business-case.

De genomineerden worden dit jaar op het Deltacongres van 14 november in Goes bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op het Waterinnovatiefestival op 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Voor meer informatie, zie waterinnovatieprijs.nl.