Joanne Kellermann nieuwe voorzitter raad van commissarissen

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 16 april is Joanne Kellermann benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de NWB Bank. Joanne is benoemd voor een periode van vier jaar en volgt Age Bakker op, die per vandaag is afgetreden in verband met het bereiken van de maximale zittingstermijn van acht jaar. De directie en aandeelhouders hebben Age bedankt voor zijn voortreffelijk voorzitterschap en grote inzet voor de bank.

Joanne Kellermann (59) is sinds juni 2019 bestuursvoorzitter van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Hiervoor was zij onder andere lid van de Single Resolution Board (SRB), directielid van De Nederlandsche Bank (DNB) en partner van advocatenkantoor NautaDutilh. De vereiste instemming van DNB en de ECB voor de voorgenomen benoeming van Joanne is verkregen. 

Lidwin van Velden, directievoorzitter: “Wij zijn blij met de aanstelling van Joanne als voorzitter van de raad van commissarissen. Joanne beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in de financiële sector en op bestuurlijk niveau en daarnaast is zij al jaren een voorvechter voor duurzame financiering. Daarmee kan zij een belangrijke bijdrage leveren aan de bank.” 

 

Meer weten?

Neem contact op met
Simon Zwagemakers
Hoofd Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 70 416 62 59
Stuur mij een mail