Lening NWB Bank maakt huisvestingsplan LUMC mogelijk

De NWB Bank heeft een leningsovereenkomst getekend met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zodat zij ook in de toekomst voor patiënten, studenten en medewerkers een duurzame en gezonde omgeving kan realiseren. In totaal komt er €150 miljoen beschikbaar voor uitvoering van het lange termijn huisvestingsplan van de instelling.

Frenk van der Vliet, chief commercial officer van de NWB Bank: “NWB Bank is trots om de financiering te mogen verstrekken voor het duurzame huisvestingsplan van het LUMC en de belangrijke maatschappelijke functie die het LUMC als academisch ziekenhuis heeft in de regio Zuid-Holland.”

Kim Smit, lid Raad van Bestuur LUMC: “We zijn zeer tevreden dat we onder gunstige voorwaarden deze lening bij de Nederlandse Waterschapsbank hebben kunnen afsluiten. De lening is een belangrijke aanvulling op onze eigen investering in ons vastgoed. Hiermee laten we zien dat we onverminderd inzetten op een gezonde toekomst voor het LUMC. Hier worden medewerkers, maar ook patiënten en studenten beter van.”

Modern universitair medisch centrum

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie. Het LUMC staat als innovator voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen. Daarvoor is een goede werk- en leeromgeving onontbeerlijk. 

Het huidige gebouw van het LUMC is 25 jaar oud en dat vraagt om bouwkundige aanpassingen om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving en nieuwe ontwikkelingen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Spoedeisende hulp, het operatiecomplex, maar ook voor goede leerruimte voor studenten. De nieuwe lening biedt de mogelijkheid om de dynamische meerjarige plannen nu daadwerkelijk uit te kunnen voeren en draagt daarmee bij aan het versterken van onze topacademische patiëntenzorg. 

Meer weten?

Neem contact op met
Simon Zwagemakers
Hoofd Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 70 416 62 59
Stuur mij een mail