Lidwin van Velden nieuwe president Europese belangenorganisatie voor publieke banken

Onze directievoorzitter Lidwin van Velden is vandaag gekozen als nieuwe president van de European Association of Public Banks. Dat gebeurde tijdens de algemene vergadering die in Milaan plaatsvond. De komende twee jaar gaat Lidwin zich actief inzetten voor de belangen van publieke banken en instellingen in Europa, in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid.

“Als banken van en voor de publieke sector voelen we de verantwoordelijkheid om onze kennis, ervaring en vooral financiering in te zetten voor de verduurzaming van onze samenlevingen in Europa. Klimaatadaptatie, klimaatmitigatie en biodiversiteit zijn belangrijke taken van onze klanten in de publieke sector. Zij lopen vaak voorop in de energietransitie en dat is cruciaal met het oog op de oorlog in Oekraïne en de afhankelijkheid van veel Europeanen van Russische energieleveranties. Ik kijk ernaar uit om samen met de leden en het bureau van de EAPB vooruitgang te boeken”, aldus Lidwin.

Het bestuur van de EAPB bestaat verder uit Gabriela Pantring (vice-president, NRW.BANK, Duitsland), Mari Tyster (vice-president, MuniFin, Finland), Angeliki Krisilion (IBB, Duitsland), Hrvoje Čuvalo (HBOR, Kroatië), Paweł Nierada (BGK, Polen), Iris Bethge-Krauß (VÖB, Duitsland), Michele Vietti (Finlombarda, Italië) en Philippe Mills (SFIL, Frankrijk).

Over de EAPB: de European Association of Public Banks (EAPB) behartigt direct dan wel indirect de belangen van ongeveer 90 publieke banken en instellingen uit 17 Europese lidstaten en landen. Met een totaal vertegenwoordigde balansomvang van € 3.200 miljard en een marktaandeel van 15% vertegenwoordigt de EAPB een essentieel onderdeel van de Europese financiële sector.

Meer weten?

Neem contact op met
Simon Zwagemakers
Head of Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 70 416 62 59
Stuur mij een mail