Nieuwe SDG Housing Bond brengt totaal uitgegeven duurzame obligaties boven € 15 miljard

De NWB Bank heeft voor de tweede keer dit jaar met succes een SDG Housing Bond uitgegeven. Het gaat ditmaal om een obligatie van € 1 miljard met een looptijd van 15 jaar. De opbrengsten van de SDG Housing Bond worden door de bank gebruikt voor de financiering van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen.

In totaal heeft de NWB Bank nu meer dan € 15 miljard aan zogenoemde SRI-obligaties (Socially Responsible Investing) uitgegeven. De bank is en blijft daarmee de grootste uitgever van duurzame obligaties in Nederland. Ook internationaal is de bank een toonaangevende uitgever van SRI-obligaties binnen de groep van SSA (Sovereigns, Supranationals and Agencies). De NWB Bank heeft zich gecommitteerd om minimaal 25% van haar jaarlijkse funding op te halen met duurzame obligaties.

De € 1 miljard SDG Housing Bond maakt deel uit van het € 60,000,000,000 Debt Issuance Program van de NWB Bank. Storting van de obligatie vindt plaats op 3 september 2020 en met een looptijd van 15 jaar zal deze in zijn geheel worden afgelost op 3 september 2035. De coupon bedraagt 0,125% en de re-offer price is 99,911% resulterend in een rendement van 0,131%. Lead managers voor deze transactie zijn DZ Bank, J.P. Morgan, Natixis en Rabobank en notering van de obligatie zal worden aangevraagd aan de Luxembourg Stock Exchange.

Meer weten?

Neem contact op met
Simon Zwagemakers
Hoofd Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 70 416 62 59
Stuur mij een mail