NWB Bank financiert aanleg zonnepark Sunspace

NWB Bank verstrekt de financiering voor zonnepark Sunspace in Marknesse in de Noordoostpolder. HVC kan nu starten met de aanleg van dit zonnepark. Met de 74.000 zonnepanelen, met een vermogen van 46 MWp wekken zij jaarlijks circa 43 miljoen kilowattuur groene zonnestroom op. Daarmee kunnen er 17.000 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien. Het unieke aan dit zonnepark is dat het gebruik maakt van de bestaande netaansluiting op het terrein van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR).

Het zonnepark Sunspace is een initiatief van Stichting Energieneutraal Noordelijk Flevoland (SENF) en energie- en grondstoffenbedrijf HVC en wordt aangelegd op het terrein van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), in Marknesse. Het zonnepark Sunspace levert vanaf voorjaar 2024 een belangrijke bijdrage aan een energieneutrale gemeente Noordoostpolder.

Duurzame waterschapsbank
Als bank van en voor de publieke sector met bijzondere aandacht voor water en duurzaamheid, past het financieren van zonnepark Sunspace goed bij NWB Bank. Met ons klimaatactieplan stimuleren wij onze klanten verder te verduurzamen en committeert de bank zich aan een kredietportefeuille die per saldo geen CO2e-uitstoot meer veroorzaakt in 2050. Als duurzame waterschapsbank pakken wij als bank onze verantwoordelijkheid in de energietransitie in Nederland. Dit zonnepark draagt bij aan het verder verduurzamen van Nederland en het verminderen van de CO2e-uitstoot.

 

Meer weten?

Neem contact op met
Pers en Media
Voor persvragen kunt u een mail sturen.
Stuur mij een mail