NWB Bank geeft eerste Kauri Bond uit

NWB Bank heeft voor het eerst een obligatielening onder lokaal Nieuw-Zeelands recht uitgegeven, een zogeheten Kauri Bond. Het is een 5-jaars NZD 250 miljoen SDG Housing Bond. De opbrengsten van deze en andere SDG Housing Bonds worden gebruikt voor de financiering van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen.

In totaal heeft de NWB Bank nu meer dan € 20 miljard aan zogenoemde ESG-obligaties (Environmental, Social en Governance) uitgegeven. De bank is daarmee de grootste uitgever van duurzame obligaties in Nederland. Ook internationaal is de bank een toonaangevende uitgever van SRI-obligaties binnen de groep van SSA (Sovereigns, Supranationals and Agencies). 

De NZD 250 miljoen SDG Housing Bond maakt deel uit van het AUD 10 miljard Kangaroo/Kauri Debt Issuance Program van NWB Bank. Storting van de obligatie vindt plaats op 1 maart 2022 en met een looptijd van 5 jaar zal deze in zijn geheel worden afgelost op 1 maart 2027. De halfjaarlijkse coupon bedraagt 3.125% en de re-offer price is 99.747595%, resulterend in een rendement van 3.180%. Lead managers voor deze transactie zijn ANZ, BNZ en TD.

Meer weten?

Neem contact op met
Tom Meuwissen
Long-term funding and Investor relations
+31 70 416 62 70
Stuur mij een mail