NWB Bank geeft opnieuw succesvolle SDG Housing Bond benchmarklening uit

NWB Bank heeft met veel succes een 25-jaars € 1 miljard SDG Housing Bond uitgegeven. De opbrengsten van deze en andere SDG Housing Bonds worden gebruikt voor de financiering van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen.

In totaal heeft de NWB Bank nu meer dan € 19 miljard aan zogenoemde ESG-obligaties (Environmental, Social en Governance) uitgegeven. De bank is daarmee de grootste uitgever van duurzame obligaties in Nederland. Ook internationaal is de bank een toonaangevende uitgever van SRI-obligaties binnen de groep van SSA (Sovereigns, Supranationals and Agencies). De NWB Bank heeft zich gecommitteerd om minimaal 25% van haar jaarlijkse funding op te halen met duurzame obligaties.

De € 1 miljard SDG Housing Bond maakt deel uit van het € 60,000,000,000 Debt Issuance Program van de NWB Bank. Storting van de obligatie vindt plaats op 29 september 2021 en met een looptijd van 25 jaar zal deze in zijn geheel worden afgelost op 28 september 2046. De jaarlijkse coupon bedraagt 0.375% en de re-offer price is 97.162%, resulterend in een rendement van 0.496%. Lead managers voor deze transactie zijn BNP Paribas, Citibank, JP Morgan en Rabobank. Notering van de obligatie zal worden aangevraagd aan de Luxembourg Stock Exchange.

Meer weten?

Neem contact op met
Simon Zwagemakers
Hoofd Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 70 416 62 59
Stuur mij een mail