NWB Bank geeft succesvolle SDG Housing Bond benchmarklening uit

NWB Bank heeft met veel succes een 10-jaars € 1 miljard SDG Housing Bond uitgegeven. De opbrengsten van deze en andere SDG Housing Bonds worden gebruikt voor de financiering van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen.

In totaal heeft de NWB Bank nu meer dan € 18 miljard aan zogenoemde ESG-obligaties (Environmental, Social en Governance) uitgegeven. De bank is daarmee de grootste uitgever van duurzame obligaties in Nederland. Ook internationaal is de bank een toonaangevende uitgever van SRI-obligaties binnen de groep van SSA (Sovereigns, Supranationals and Agencies). De NWB Bank heeft zich gecommitteerd om minimaal 25% van haar jaarlijkse funding op te halen met duurzame obligaties.

De € 1 miljard SDG Housing Bond maakt deel uit van het € 60,000,000,000 Debt Issuance Program van de NWB Bank. Storting van de obligatie vindt plaats op 6 september 2021 en met een looptijd van 10 jaar zal deze in zijn geheel worden afgelost op 8 september 2031. De jaarlijkse coupon bedraagt 0% en de re-offer price is 101.158% resulterend in een rendement van -0.115%. Lead managers voor deze transactie zijn Bank of America Securities, Commerzbank, Danske Bank en Nomura. Notering van de obligatie zal worden aangevraagd aan de Luxembourg Stock Exchange.

Meer weten?

Neem contact op met
Tom Meuwissen
Long-term funding and Investor relations
+31 70 416 62 70
Stuur mij een mail