Watersnoodmuseum

Sinds 2019 zijn we trotse sponsor van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Dat doen we op een bijzondere manier. Dankzij een bijdrage van onze bank kan het museum de komende vijf jaar gebruik maken van zogenoemde Softs Point-zonnepanelen. Het museum kan hierdoor zelf duurzame energie opwekken. De besparingen die hiermee worden gerealiseerd kan het museum vervolgens gebruiken voor andere zaken.

We hebben gekozen voor het Watersnoodmuseum vanwege de gedeelde oorsprong. Eerder heeft het museum dankzij een lening van de bank ook al een naastgelegen pand kunnen kopen. Hierin wordt een deel van het Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953 gehuisvest. De gemeente Schouwen-Duiveland staat garant voor de financiering die ook wordt gebruikt voor verduurzaming van het huidige onderkomen van het museum. 

Het Watersnoodmuseum is zeer verheugd dat de Nederlandse Waterschapsbank met een passende lening de uitbreidingsplannen van het museum heeft mogelijk gemaakt. Het financieringstraject verliep soepel, snel en plezierig. De bank en het museum zijn allebei opgericht naar aanleiding van de Watersnoodramp in 1953 en dat maakt deze samenwerking zo bijzonder, aldus Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum.

 

Meer informatie is te vinden op de website van het Watersnoodmuseum